- Zwiększa twardość owoców
- Wpływa na jakość owoców
- Ogranicza straty przechowalnicze
- Uzupełnia niedobory wapnia i boru
- Poprawia kondycję i wigor roślin
- Przeciwdziała zaburzeniom kwitnienia
Preparat do ograniczania niedoborów wapnia
Dostępne opakowania:
Skład:
Tlenek wapnia (CaO) rozpuszczalny w wodzie 10.0 % wagowe
Bor (B) rozpuszczalny w wodzie 0.2 %
Azot (N) łącznie 9.0 %
Aminiokwasy bioaktywne L 6,0%
Odznaczenia:
Pytania i odpowiedzi
Jakie korzyści płyną ze stosowania Agriker Amin Ca?
Agriker Amin Ca znacząco zwiększa twardość owoców, poprawia ich jakość i trwałość po zbiorze.
Zapobiega zaburzeniom owocowania i płodności kwiatów zwiększając ilość i jakość plonu.
Zmniejsza częstość pękania i marszczenia się owoców, suchej zgnilizny owoców pomidora i papryki, zaburzeniom owocowania i płodności kwiatów winorośli.
W jakich uprawach i w jakich dawkach stosować preparat?
Agriker Amin Ca można stosować w każdym rodzaju produkcji roślinnej gdzie potrzebne jest niwelowanie niedoborów wapania.
Jakiego pochodzenia są aminokwasy zawarte w Agriker Amin Ca?
Aminokwasy zawarte w produkcie są w całości pochodzenia roślinnego. Pozyskiwane są one z zarodków kukurydzy jak i pszenicy, a materiał jest całkowicie wolny od GMO. Pozwala to na uzyskanie czystych, nie uszkodzonych i silnie bioaktywnych aminokwasów.